از دیگر خواص عناب تازه و خشک برخورداری آنها از ویتامینهای گروه ب است. عناب خشک منبع بسیار خوبی از پیریدوکسین (ویتامین ب ۶)، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک و ریبوفلاوین است.
همانطور که گفتیم، افرادی که دیابت دارند باید برای مصرف عناب از پزشک خود مشورت بگیرند. برخی افراد نیز ممکن است به این میوه حساسیت داشته باشند که به توصیهی پزشک نباید عناب مصرف کنند.
اما علاوه بر این، عناب خواص دیگری نیز دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
میتوانید چند میوه عناب یا چای عناب را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید و از طعم و خواص بینظیر آن لذت ببرید.
طرز تهیه عناب برای تقویت قوای جنسی مردان بهصورت زیر است:
جالب است بدانید، در خانمهایی که به سوزش یا مشکلات خفیف عفونتی در واژن مبتلا هستند؛ مصرف عناب میتواند کمککننده باشد؛ زیرا برای درمان عفونتهای خفیف تنها مصرف آب زیاد و ادرار، میتواند به پاکسازی عفونت کمک کند.
مطالعات آزمایشگاهی زیادی وجود دارد که توانایی عصاره عناب را در جلوگیری از گسترش سلولهای سرطانی ثابت کرده است.
عناب میتواند سلامت تخمدان را بهبود بخشد. در مطالعهای که توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران (ایران) انجام شد، از یک محصول گیاهی عناب به نام شیلانوم برای درمان کیست تخمدان استفاده شد.
عناب تازه و خشک هر دو از منابع بسیار خوب برای تامین ویتامین ث هستند. صد گرم عناب تازه حدود ۶۹ میلیگرم ویتامین ث دارد که ۱۱۵ درصد یعنی بیش از میزان مصرف توصیه شده در روز است.
بهبود سلامت قلب نیز از خواص عناب خشک است. عناب سرشار از پتاسیم است و سدیم کمی دارد. پتاسیم رگهای خونی شما را شل میکند و به تنظیم سطح فشار خون کمک میکند.
ظاهرا عناب چینی خشک همان اندک ویتامینها را نیز ندارد اما استثنائاً ویتامین ث آن چندین برابر بیشتر است. ضمنا مواد معدنی عناب خشک و کالری آن چندین برابر عناب تازه است.
عصاره عناب سرشار از فنولیک است که فعالیت آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد. این بدان معناست که آنزیم های آنتی اکسیدانی موجود در عناب با سرعت بیشتری برای خلاص شدن از شر رادیکال های آزاد و کاهش خطر سرطان کار می کنند.
عناب برای چی خوبه؟ از خواص عناب تازه میتوان به خواص درمانی آن برای آرامشبخشی و ضد بدخلقی نام برد و در طب سنتی چینی و کره از آن بهعنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود، استفاده میکنند.این گیاه باعث تقویت معده و طحال و سیستم گوارشی شده است و برای درمان بیماریهای گوارشی استفاده خواص عناب خشک برای کبد چرب میشود.
همچنین در کشش ماهیچه، جلوگیری از لخته شدن خون و انتقال پیامهای عصبی نقشی حیاتی دارد.